En ringrostig rutin

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Köpte lägenhet, målade om mycket och spacklade lite. Slutade röka, var på -och planerade min första baby shower. Besökte BB och tillät tilldelas medicin mm. 

2. Höll du några av dina nyårslöften?
..Önskningar! Ja, min önskan var att fortsätta våga prata om psykisk ohälsa och hela den kampen, oavsett sammanhang. Tillåta den delen växa samman med mitt jag, utan att sno åt sig hela självbilden. Ta på allvar  och uttrycka mina monster.

3. Kommer du ha några nya för nästa år?
Jag önskar kunna bli sams med min sjukdom, lära mig leva med den, frossa i den mm. Ser framför mig hur mitt liv skulle kunna vara så mycket, bara jag kom underfund med hur/vem/vad jag är nu. Om min startsträcka var kortare. Jag hade fått så mycket gjort.

4. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
JA! Min absoluta själsfrände blev mamma till en liten kille, som skulle komma att bli min gudson!

5. Dog någon som stod dig nära?
Nej. Det skulle va min fina planta som miste livet i köksfönstret på Drottningholm, då. En växt som lade sig mot fönsterrutan om solen sken, och därav fick snurras på nästintill var dag. Den blev ljusgbrun och krispig under tidsperioden jag fick flytta hem. 

6. Vilka länder besökte du?
Jag har inte varit utanför Sverige på över 1,5 år!!!! Panikat på det sen jag blev påkommen av snap chat, att Jamaica var Februari 17. Inte konstigt en mått skit! (skämt åtsido). Behövde det här året till annat.

7. Är det något du saknar år 2018 som du vill ha år 2019?
Mer skrivande, utgångar, RESOR (om än inrikes). Mer dejting, mer live musik, aktivitet, kreativitet, sinneero! Jag har ett ett helt år ägnat åt sjukdom, att ha igen!

8. Vilket datum från år 2017 kommer du alltid minnas, och varför?
Dagen min gudson kom till världen, o dagen jag träffade och höll honom på BB. Dagen jag åkte in akut pga medicinsk förgiftning.
 
9. Vad var din största framgång 2017?
Min diagnos, en världsomvälvande uppenbarelse som vägrat ta slut. Det bara fortsätter att chocka mig,  varje gång jag får panik över att mina vårdare har feldiagnostierat mig pga att jag ju inte har några bipolära mönster öht. Och i nästa veva kan kika tillbaks på nått jag skrivit eller som precis varit, och ofta blir ledsen över att jag inte är något annat än min sjukdom. För att allt som är jag, är så himla bipolärt. 
2018's mentala prövningar önskar jag aldrig uppleva igen, om än nått snarlikt. Jag hoppas kunna skriva om det snart, men det smärtar mig fortfarande nått fruktansvärt. Jag vågar mig inte riktigt in dit. Än.
 
10. Vad är du mest nöjd med?
Kanske räknas det man uppnår i karriären som framgång, men såsom jag levt hör den mentala berättelsen till framgång, och arbete mm till något jag kan vara nöjd över att klara av och vara bra på.
Jag är mycket nöjd och tacksam över mitt jobb, som tog in mig på en ansvarspost trots mina otrygga omständigheter. Den stora skillnad mitt slit har åstadkommit. Jag är nöjd över att jag varit ärlig och öppen utåt gällande vart jag befinner mig i livet och i huvet. Är säker på att det är skälet till min välfärd.

11. Största misstaget?
Att jag träffade en kille under mitt absoluta fritt fall. Tänker att om jag bara hade slutat svara honom, så hade jag kunnat höra av mig nu, när jag "är frisk". Vi hade kanske kunnat ha en pånyttfödelse, och han hade aldrig behövt veta om något mer än vad jag var redo berätta, som jag kunde kontrollera mottagandet av. 
Men jag träffade honom, under den period i mitt liv som hittills varit allra mörkast. När hela jag var som upprepade övergrepp mot mig själv. Felmedicinerad och långt djupt deprimerad. Tillslut dumpade han mig i en korsning mitt i stan, kort senare kunde jag inte minnas vad han sagt.

12. Har du varit sjuk eller skadat dig?
2018 var jag mer sjuk än frisk, om någonsin frisk. 

13. Bästa köpet?
MIn lägga!!! Mina tre par stövletter som kostade mig trehundra kr/st men som egentligen ligger på 1500-2200 kr/st. Mina mer kvalitativa kläder som jag unnat mig. OCH min bomb ass väska, såå mkt komplimanger man fått för den!

14. Vad spenderade du mest pengar på?
Kläder, inkasso o skor. Mina impulser var inte nådiga under årets första halvår.

15. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Mina vänner, och det fantastiska stöd jag fått. Att få träffa, krama om och se för egna ögon att min kusin är kvar innanför sitt skal. Den fantastiska samhörighet jag känt med människor. Från att ha känt mig totalt utesluten, inbunden, till att känna något så vackert som tillhörighet. 

16. Vilka sånger/band kommer alltid att påminna dig om år 2017?
James Blake <3 Äntligen såg vi honom live, som förband Kendrick. 
Brent Faiyaz o Jazmine Sullivan

17. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Ledsnare va..? har ärligt inte haft så mycket att glädjas åt (other than frenns n family mm)

18. Vad önskar du att du gjort mer?
Skrivit, fotat! upptäckt nya platser och utforskat fler människor

19. Vad önskar du att du gjort mindre?
Lidit at apati, stängt folk ute

20. Hur tillbringade du julen?
 Öppnade butiken, åkte till mamma och agerade tomte, trots att jag inte hade några julklappar med mig själv:))))))

21. Hur många one night stands?
a few nights stand, men ett one night stand

22. Hur många har du nobbat?
Jag är en pro-nobbare pga ledsnar ur så fort, hittar fel mm. Så jag vet inte. 1-3 kanske

23. Favoritprogram på TV?
eh...........................när de går mys film en ledig kväll typ. Eller dr. phil

24. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Nä, hata e ett starkt ord. Hatar ev en, men honom hatade jag året innan oxå :)

25. Bästa boken du läste i år?
Läst mkt lite i år, minns inte heller vad jag läst. Köpte mycket böcker som jag inte öppnat än. Lånade iofs en bok på biblioteket, någon slags poetisk novellikande berättelse, som jag fastnade stenhårt för. Fick mig känna att jag kanske skulle kunna skriva i ordning min hjärna trots allt, med tro om att någon faktiskt skulle uppskatta den typen av läsning. I boken satt post-it lappar kvar, med anteckningar av någon som förmodligen övat sitt språk med hjälp av boken. Tänkte då att det måste varit svårt att lära sig svenska genom ett så målande berättande.