Bingea

Bredvid mig ligger ett par papper som är början på ytterligare en KBT session, som gick av stapeln idag. En horisontellt ritad pil, med udd åt båda hållen, visas i exemplet. Från vänster sträcker sig pilen långt över mitten, innan den korsas av ett vertikalt streck.
Till vänster om strecket är inte GAD, den lilla snutten åt höger om strecket är GAD. 
"Beteenden påverkar tankar och känslor, och känslor inverkar på tankar och beteenden. 
- Vi ska arbeta med dina beteenden. Tankarna och känslorna kan vi inte ändra på, men genom att jobba med dina beteenden, kommer även känslorna och tankarna att påverkas. 

Jag nickar, jag vet ju, jag har gjort de här förut. För dryga två, tre år sen satt jag i en annan stol framför en annan psykolog som gav mig hemuppgifter varje vecka. Sex månader intensiv ångest konfrontation. Den stod mig upp i halsen, ångesten. 
Nu ska jag in där igen, dit där jag ska konkretisera de mest befängda tankar. Visa upp mitt psyke under under action, och betygsätta mig själv. 
Redan exemplet på tavlan var förudmjukande. Det färskaste jag kunde dra mig till minnes var fredagkvällens panikattack, så vi använde den för att prova modellen.
 
Utlösande situation
-
"Tänk om.."
-
Oro
-
Ångest
-
Långvarig påfrestning/utmattning
 
Typ 1, typ 2 - aktuella och hypotetiska situationer. 
 
Jag gör ändå inget med min tid. Ledigheter innebär inte sällan min klibbiga kropp inbakad i påslakanet. Jag kan lika gärna bara göra det. 
Hela dagar passerar i min säng. Mitt sov -och vardagsrum är allt jag ser, om jag inte bestört slår på tvn eller netflix, när mitt unga vuxna jag passerar revy framför mig.
Igår såg jag två filmer med Beyonce och en med Julia Roberts. Det hör ungdomen till att bingea netflix. I dem värsta av stunder vilar och gömmer jag mig i det. Normaliserar och hanterliggör letargin. Bingea är inget jag sysselsätter mig med egentligen, men det funkar, bingea är något många kan relatera till.
 
Ordet "fri" surrar som en vettvillig fluga kring huvudet på mig. Vill in i tanken, bli sedd och hörd.
Jag förmår inte ta mig an det längre, och falla som dominobrickor genom mitt eget livspussel. Det får räcka nu. Jag blir inte fri.